Sponsor van de week: ‘Van de Pol Catering’
“Sponsor van de Week Van de Pol Catering”
Door Leonie Bloemendaal!
Eigenaar John van de Pol, spreek ik wederom telefonisch, logisch net na lunchtijd, om eens te horen hoe hij aan kijkt tegen de huidige situatie. We kennen elkaar wel van Sparta, van gezicht, maar eigenlijk hebben we elkaar nog nooit gesproken.De meesten van ons kennen John wel. Hij is zijn carrière begonnen bij COVEBO, waar hij zo’n tien jaar heeft gewerkt. Eerst als manusje van alles, van bijwerken van dossiers tot het inrichten van huizen, later voor diverse vestigingen in Bunschoten, Nijkerk en Zeewolde. Dus iets goed organiseren, regelen kan hij zeker.
Hoe kom je dan terecht in het cateringbedrijf dat je ouders al jaren met hart en ziel uitbaten?
Als je rond de dertig bent, in Australië hebt gewoond en wat anders wilt… en je ouders zijn op dat moment ook toe aan een stapje terug doen, dan past dat naadloos in elkaar. Eerst begonnen in loondienst en de cateringtak verder uitgebreid. Bedrijfsevenementen, bruiloften, homecooking, BBQ’s, zeker ook voor grotere aantallen een ideale partner. Na drie jaar heb ik de zaak van mijn ouders overgenomen, wat alweer zo’n drie jaar geleden is. Affiniteit met koken, ja dat wel, maar koken doe ik vooral thuis. Er werken gelukkig professionals voor mijn bedrijf, ik kan best een broodje helpen smeren, maar het echte werk laat ik graag aan hen over.
Businessclub Sparta?
De reden dat ik lid van de businessclub ben, stamt eigenlijk al van heel lang geleden. Eerst als jochie bij Sparta gevoetbald van de D2 via, op het hoogtepunt een paar trainingen bij het eerste elftal onder Henny Lee, mijn carrière 5 jaar geleden afgesloten bij het legendarische Sparta 4. Bijna 20 jaar… Daarnaast waren mijn ouders betrokken bij de start van de businessclub, zij hebben daar de eerste buffetten verzorgd. En in feite doen we dat nog steeds. Als het werk het toelaat geniet ik ook nog van de gezelligheid in het business home. Hopen dat we Corona snel achter ons kunnen laten en weer bij Sparta van een mooi buffet kunnen genieten.
Corona is voor jullie bedrijf ook echt pittig kan ik me voorstellen?
Zeker, als je bedenkt dat we veel catering verzorgen vanaf 100 mensen, dat nu al een hele tijd niet mogelijk is.Gelukkig hebben we wat vet op de botten van de afgelopen jaren en zijn onze kosten beheersbaar, hierdoor komen wij deze crisistijd wel door.
En ik bof enorm met mijn ouders die wanneer het nodig (lees druk) is, altijd wel willen bijspringen.
Zij zijn nog steeds actief! Wel hebben we natuurlijk goed nagedacht over wat we wel kunnen doen in zo’n situatie als deze. Dat zijn eigenlijk 3 vormen van service geworden.
De maaltijdservice voor mensen thuis, hiermee zijn wij direct gestart toen de corona-crisis uitbrak en dit blijven wij ook na 1 juni doen. Catering voor kleine groepen, een verjaardag, een vergadering, klein tuinfeest met kok en Big Green Egg, het kan gewoon deze zomer met de gepaste 1,5 meter afstand! En vanaf 3 juni onze Van de Pol Catering POP-UP lunchroom!
In feite hadden we alle ingrediënten voor een goede lunchroom binnen handbereik! Een goede locatie, waar je gratis kunt parkeren, goed personeel, een mooie aanbod aan lekker eten…Het speelde eigenlijk al eerder, want lekkere broodjes bezorgen doen we al dagelijks bij heel veel leden van de Businessclub.
Dus: per 3 juni zijn jullie welkom in onze Van de Pol Catering POP-UP lunchroom
Bekijk Van de Pol Catering op het Sparta Prikbord
Nachtegaalsteeg 1
3862 WJ Nijkerk